Rejser
Links
Fotos
Opskrifter
     
 Rejsen til Amerika 2009 
 
 Rejser 

Rejsedagbogen

29. juni 2009

Afgang hjemmefra: 4.00
Ankomst til CPH: 4.30
Boarding: 6.30
Vi lettede: 7.25

Planlagte fly tider:
København - Bruxelles - Chicago (06:35-08:15) - (11:05-12:50)

 

Vi stod tidligt op mandag morgen. Alle var friske. Da vi kom til lufthavnen var der lange køer. Vi nåede kun lige vores fly og blev alligevel forsinket næsten en hel time. Turen gik fint. Vi fik plads på række 10 sæderne A, B C og F,G. Så vi havde 2 vindues pladser. På turen på vej til Bruxelles fik vi dagens andet måltid. Det lykkedes fly damen at hælde en hel liter juice udover en mand på rækken lige foran os. Han var helt gul og ikke imponeret. :-)

Landingen i Bruxelles var noget hård. Vi var overbevist om, at piloten havde glemt, at han skulle ned i den lufthavnen i Bruxelles. Vi forlod landingsbanen i et skarbt sving på 2 hjul. Bruxelles var en stor lufthavn, med meget sikkerhed og lange køer.

Oprindelig havde vi 3 timer mellem vores fly, men på grund af forsinkelsen blev det reduceret til 2 timer og de blev brugt på at flytte os fra ankomst gate til afgangs gate. De havde en meget omhyggelig sikkerhedskontrol før man fik lov at komme ud til gaten. Ved gaten skulle vi så svare på en masse spørgsmål omkring vores bagage. Så fik vi endelig lov at komme ombord på det store fly, som skulle flyve os til Chicago.

Hvornår er vi der?, Hvornår er vi der?, Hvornår er..., Turen var rigtig lang, Oliver spurgte Nicolas mindst 1000 gang om HVORNÅR ER VI DER? Men det ændrede desværre ikke på pilotens hastighed.

Vi fik 2 gode måltider mad ombord.

   

Vi hentede vores bil ved Hertz biludlejning tæt ved lufthavnen i Chicago. Vi kørte i en bus dertil. Det tog ca. ½ time - så var vi afsted. Vi var rigtig trætte men var nødt til at køre, da vi havde ca. 3 timers kørsel forude før vi var ved vores hotel. Vi stoppede undervejs ved Mc Donalds (2 af 5 kokkehuer) og spiste vores 5. måltid mad på turen. Det var godt nok kun kl. 15.15 - men det blev vores aftensmad.

Da vi nåede til vores hotel omkring kl. 19 var vi bare dødtrætte. Da vi skulle vække børnene i bilen havde Oliver selvfølgelig tisset helt igennem - øv øv. Han var våd fra numsen og helt ned i sokkerne. Han kom ud af bilen og det stormede og han frøs og frøs. Vi måtte komme ham i karbad på hotelværelset for at han kunne få varmen. Vi skyndte os i seng - allerede kl. 20.00 sov vi. Dejligt.

Vi boede på Hotel info Vurdeing
DEFOREST (MADISON AREA)
Holiday Inn Express
7184 MORRISONVILLE RD
De Forest, WI 53532
web site

140$ pr. nat Tax
- 2 queen bed + 1 ekstra seng
- Inc. morgenmad
- Indoor Pool

♣♣♣♣
   

30. juni 2009

Vi stod op allerede kl. 5.50 - vi kom jo tidligt i seng. Vi spiste hurtigt morgenmad og checkede ud hurtigt.

Inden vi kørte videre gik vi over til Cheese house på den anden side af vejen. Det var en forretning med masser af ost, som er meget populært i Wisconsin.

Vi kørte videre til Wisconsin Dells - ca. 1 times kørsel fra hotellet. Vi skulle egentlig bare se en dæmning - men der var en masse forlystelser - et af dem var Det hvide hus - eller Top Secret, som det hed. Det var Det Hvide Hus - upside down. Sjovt - men dyrt.

   

Vi nåede lige en lille geocaching ved dæmningen - den første geocache i USA :-)

Turen gik videre nord på - og vi spiste frokost undervejs på Dairy Queen (2 af 5 kokkehuer mener Nicolas - Lene mener 0 - det værste måltid nogensinde .....) Nicolas's vurdering er på grund af isen, som han syntes var helt fantastisk.

   
Vi havde planlagt turen igennem Harmony hvor vi ville have været inde i en grotte - men lavede om på planerne på grund af tiden. Vi kørte ind til et turistinfo - og fik lidt information omkring Amish folket. Vi fik et kort over et sted vi med god samvittighed kunne køre ind og købe/kigge lidt og snakke med Amish folket. Det var en "oplevelse" at møde Amish folket. Vi startede med at se en teenage dreng - ca. 16 år - han lignede noget der lige var dumpet ned fra himlen. Hans søster kom - og vi fik lov at komme ind i forretningen. Vi købte et lys, som de selv havde lavet. Amalie læste noget op om Amish folket undervejs da vi kørte - så vi blev lidt klogere.
   

Vi kørte igennem Blooming Praire inden vi nåede til Janice og Duane. Vi fik lige set skolen hvor Nicolas har gået og vi tog lige en lille tur til legepladsen hvor vi så en masse egern.

Endelig kom vi til Janice og Duane - efter ca. 12 timers rejse med oplevelser undervejs.

Vi spiste pizza og tændte bål og var dødtrætte. Vi kom i seng kl. ca. 23.30.


 

1. juli 2009

Vi stod op kl. 8.30 og spiste lækker morgenmad. Janice lavede muffins med æg og bacon. P å grund af det overskyede vejr besluttede vi os til at tage til Mall of America. På vejen til Minneapolis kørte vi ind til en slagter hvor vi ville have haft købt en flæskesteg. Nicolas havde lovet at lave julemad. Men det lykkedes desværre ikke. Det er ikke noget de har i USA. Så julemaden må Janice og Duane vente med til de kommer til Danmark i 2011. Endelig kom vi til Mall of America. Det var et KÆMPE STORT indkøbscenter med en forlystelsespark i midten. Vi gik og gik og gik. Vi fik købt sko til Amalie - efter at have besøgt ca. samtlige skoforretninger - men det lykkedes endelig. Det blev også til et par bukser til drengene - i tilfælde af, at vejret fortsatte med at være overskyet.

   

Vi var inde på Bubba Gump (5 af 5 kokkehuser) og spiste en lækker lækker frokost. Vi fik Heaven Schrimps - mums. Børnene fik kyllingestykker og burgere og en slush-ice hvor glasset blinkede i rød og blå farve. De måtte tage glassene med hjem.

Vi havde egentlig besluttet, at vi skulle have toget til downtown - men da vi havde været i Mall of America hele dagen var vi bare dødtrætte og besluttede at tage hjem i stedet for.

Da vi kom hjem tog vi ud på søen og fiskede inden vi skulle spise. Vi fik bratwurst og majskolber. Majskolberne var bare rigtig lækre.

   

 

2. juli 2009

Vi stod op kl. 7.30 og gik i bad. Der bliver virkelig hygget om morgenen, så morgenmaden bliver spiste sent. Morgenmaden stod på pandekager og bacon.

Dagen i dag var på søen stort set hele dagen. Det var meningen, at vi skulle ud at sejle i pontonen først og derefter i speedbåden med "tuben" bag på. Speedbåden kom i problemer, så den ikke kunne starte. Vi sejlede et par gange frem og tilbage og skiftede batteri m.m. og prøvede alt muligt. Men ingen ting hjalp. Vi måtte efterlade speedbåden på søen og sejle med "tuben" bag på pontonen.

Oscar, Oliver, Amalie og Nicolas prøvede at side i "tuben". Oliver var ikke helt vildt begejstret - det var Amalie og Oscar derimod.

 

 
Vi blev senere på dagen sat af på en "øde ø" i søen for at finde en geocache. Der var 2 gemt på øen og vi fandt dem begge. Der kom en parkbetjent sejlende ind til øen for at høre hvordan vi var kommet derud og hvordan vi kom hjem eller om vi havde problemer. Vi fortalte, at vi blev samlet op om ikke så lang tid - og så sejlede han videre igen.
 
Vi var alle trætte efter en hel dag i solen. Oscar og Oliver var blevet smurt ind i solcreme inden vi tog ud - men de blev alligevel røde. Amalie og Lene havde ikke smurt sig ind - det sås tydeligt. :-)

 

 

3. juli 2009

I dag besøgte vi Walmart - et kæmpe supermarked. Vi ville gerne shoppe lidt. Vi spiste frokost på Subway. (3 ud af 5). Nicolas blev pludselig bekymret for, om vi skulle hjem og spise frokost for Duane & Janice havde inviteret gæster til midt på dagen. Duane havde sagt tidligere, at gæsterne kom ca. kl. 13-14 – efter frokost, så det måtte betyde, at de havde spist frokost inden de kom. Det fandt vi ud af, at det havde de også.

Det var meget hyggeligt at møde alle gæsterne, som de havde inviteret – der var 6 par i alt og det ene par havde deres datter og hendes kæreste med. Det blev godt for børnene for de fik ”leget” sammen og til slut udvekslet e-mailadresser.

Til aftensmad grillede vi burgere og spiste noget af maden, som gæsterne havde medbragt. Det var et stort fælles tag-selv-bord.

   

Da det blev mørkt sejlede vi en tur på søen og da vi kom tilbage skød Duane fyrværkeri af. Naboerne havde også en masse som blev skudt af.

Om aften bagte vi rugbrød og lavede æbleflæsk, som skulle med til dagen efter når vi skulle til Blooming Prairie til 4. Juli fest. Vi var rigtig trætte da vi gik i seng den aften.

 

4. Juli 2009

Vi stod tidligt op. Vi skulle køre til Blooming Prairie, kl. 9.30. Vi skulle køre ca. 1 time syd på.

Æbleflæsken og rugbrød blev færdigt dagen før. Om morgen stegte vi bacon til den helt store guldmedalje.

Vi kom til Tim og Marys hus først hvor vi satte den medbragte mad. Derefter gik vi over og så kickball som en af de andre i familien skulle spille. Det endte med, at Nicolas blev lokket til at komme ud og spille med :-)

Kickball er blanding af baseball og fodbold som alle kan være med til når man kender reglerne. :-)

   

Vi gik derefter lidt rundt selv, og tog så hjem til Tim og Mary igen for at se Paraden. Vi spurgte Duane hvor lang tid den tog og han svarede 2 timer. Det var lidt svært at tro på det han sagde – men det endte med at være rigtigt. En imponerende parade med biler, brandbiler, go-carts, og meget meget mere. Undervejs blev der kastet en masse slik ud. Vi sad på næsten første række ud til vejen.

Nicolas så Mr. Harold Peterson hans gamle kunstlære og fodboldtræner. Han var i mellemtiden blevet borgmester.

Og så var vi også heldige at møde Mr. Frank Vorlicek - Nicolas’ gamle lære. Det var sjovt at møde ham.

Vi mødte også Merilan, Hanna og Courtney.

Vi kørte hjem ca. kl. 16.30. På vejen besøgte vi Duane & Janice gamle hus i Blooming Prairie. Det var rigtig fint med en masse blomster uden for.

Vi spiste aftensmad på Godfather Pizza i Owatonna. (3 af 5) Det var en god men meget dyr pizza.

Da vi kom hjem sejlede vi ud på søen for at se en hel masse rigtig flot fyrværkeri.


   

 

 

5. Juli 2009

I dag er det Olivers fødselsdag - hurra - hurra - hurra ...... Happy birthday to you - happy birthday to you. Endelig blev det Olivers fødselsdag. Han har glædet sig sådan til sin fødselsdag. Vejret er super - ca. 30 grader kl. 10.00. Puha - det bliver varmt i dag. Vi skal nok ud at fiske.

Vi fik english muffins med æg og bacon til morgenmad. Efter morgenmaden lavede Nicolas og Duane en skattejagt i haven. Janice og Duane kendte ikke til fødselsdags skattejagt. De synes det var rigtig sjovt. Duane gik op i det med liv og sjæl. Han fik lavet nogle gode gemmesteder og opgaver.

Vi tog på sejltur på søen og vi badede ved en sandbanke. Vi havde taget ”tuben” med og Amalie og Oscar red på den efter båden.

Til aftensmad havde Oliver valgt, at vi skulle spise på Mc Donalds.

Efter aftensmaden kørte vi en tur ind til byens park hvor vi legede fangeleg. Oscar fandt nogle amerikanske drenge at lege med.

På vejen hjem introducerede vi Janice og Duane til geocaching. De syntes, at det var sjovt.

 

 

 

6. juli 2009

Så blev det tid til afrejse fra Duane og Janice, Der var ikke et øje tørt. Pludselig da vi skulle sige farvel ved bilen begyndte Janice at græde og så begyndte både Lene og Amalie også.

Det må være sådan en pigeting det med at græde og blive sentimental. Det havde været nogle rigtig hyggelige og dejlige dage vi havde haft. Og sikke en gæstfrihed. Vi boede der som var det vores eget hjem. Fik mad og vasket tøj og en masse oplevelser og hyggelige timer. Vi betalte ingen ting for at være der og fik heller ikke lov til at betale noget da vi var på restauranterne.

Turen til Lufthaven gik fint, det var nemt at finde og nemt at aflevere bilen.

Flyveturen til Las Vegas var ikke helt så lang som da vi fløj til USA. Vi fløj over Gran Canyon på vejen. Det var et flot syn. Nedturen til Las Vegas var lidt turbulent. Nicolas fik det helt dårligt.

Det var supervarmt at komme ud i Las Vegas. 40 grader og luftfugtighed på ca. 6%. Det føltes som at stå i en kæmpe hårtørrer som nogen havde glemt at slukke. :-)

Bilen vi fik var rigtig fin. Kæmpe stor og med plads til alle vores kufferter – endnu. :-).

Vi kørte hurtigt mod hotellet men kørte lige en lille tur ad ”The Strip”. Det var imponerende. Vi kørte rundt og så de mange forskellige hoteller.

Da vi skulle køre ind på hotellet kørte vi ind hvor vi troede, at vi kunne parkere bilen selv. Det viste sig så, at det var den bane hvor der var service på så man kunne få parkeret bilen mod betaling – selvfølgelig. Vi valgte selv at parkere bilen – troede vi – for vi blev lidt klogere. Det var nemlig slet ikke så let at finde en parkeringsplads. Vi vendte derfor tilbage til samme kø og fik bilen parkeret og bagagen bragt op.

   

Vi gik så ind på hotellet til check-in. Køen til check-in var på ca. en time. Fik dog et tip om at andet check–in, som gik noget hurtigere.

Hotellet var KÆMPE stort. Vi fik værelse på 3. sal. med udsigt over bjergene og poolen. Værelset var ikke noget at skrive hjem om. Det var slidt, men efter et par opkald blev de værste skader udbedret. Der var bl.a. en bruser hvor slangen var gået i stykker, så når man brusede sprøjtede det ud til alle sider hvor det ikke skulle sprøjte. Den blev skiftet og så var det fint.

Vi spiste pizza på Little Ceasar Pizza. Det kostede 38$ så det var lidt dyrt. Til sammenligning kostede vores værelse 88 $ pr. nat :-)

Triptælleren på bilen viste 708 miles.

 
   
Vi boede på Hotel info Vurdeing
Luxor Hotel & Casion
3900 Las Vegas Blvd. South
Las Vegas, NV 89119
web site

88$ pr. nat Tax
- 2 queen bed + 1 ekstra seng
- Outdoor Pool

♣♣♣♣

 

 

7. Juli 2009

Vi sov lidt længe og kom desværre for sent ned til morgenmaden, som sluttede kl. 11. Vi skulle stå i kø for at få morgenmad hvor der var buffet. Det blev til frokost i stedet for - men vi var så heldige, at der stadig var morgenmad fremme - så alle fik spist sig rigtig rigtig mætte i alt muligt forskelligt mad. Dejligt.

Efter morgenmaden/frokosten tog vi en tur i poolen. Det var rigtig varmt, så vi skulle smøres godt ind i solcreme. Selvom vi fik badet os alle i solcreme lykkedes det alligvel Lene at blive godt rød på både ryg og ben - øv øv. Nå - det må være en højere faktor næste gang - men brun skal man jo være og det bliver man kun når man er rød først - når man altså hedder Lene ....

Vi havde bestilt bord på Rainforest til aftensmad kl. 17. Det var et rigtig hyggeligt sted lavet som en regnskov. Der var både regn, torden og lyn imens man spiste.

   
Efter aftensmaden gik vi ned af The Strip (Las Vegas Boulevard) hvor vi fik set springvand ved Belagio, vulkan ved Mirage. Vi skulle have set opvisning med pirater ved Treasure Island - men det blev desværre aflyst af ukendte årsager lige da det skulle begynde. Vi gik i stedet over på Venetian hvor vi var inde og se, at man kunne sejle i gondol inden for. Sjov oplevelse.
   

Vi var rigtig rigtig trætte i vores ben da vi skulle hjem og havde besluttet os for, at vi skulle have en taxa hjem. Men da vi kom til taxerne spurgte børnene, om vi ikke kunne tage en limosine. Vi forhørte os om hvad det kostede - det kostede 65 dollars for en time - så det gjorde vi. Det var nok ikke blevet meget billigere med en almindelig taxa, for der var meget trafik i byen og vi holdt i kø længe. Det var en rigtig sjov oplevelse at køre i limosine ned af The Strip og sidde og drikke vand og spise bolcher i bilen imens. Chaufføren spurgte om hun skulle køre os til Las Vegas skiltet for at få taget et billede inden vi skulle hjem til hotellet - og det gjorde vi så. En rigtig god dag - men sikke trætte vi var.

Vi skyndte os at få børnene i bad og i seng. Klokken blev desværre alligevel for mange og vi skal rigtig tidligt op i morgen, da vi skal på helikoptertur til Gran Canyon.


 

 

8. Juli 2009

Hold da helt op. Vi stod op kl. 4.15 og blev hentet kl. 5.40 foran hotellet til vores helikoptertur til Gran Canyon med Scenic airline. Vi kørte i bus i ca. 40 min. ud til lufthavnen hvor vi skulle afsted fra. Vi startede kl. 6.50 og fløj i ca. 40 min. ud til Gran Canyon. Piloten var rigtig god til at fortælle undervejs. Vi fik redningsvest på, da vi skulle flyve over vand og så skulle vi ind og spændes fast og have hovedtelefoner på, da der var så meget larm. Det morede drengene rigtig meget og de sad og pustede og snakkede hele tiden.

Da vi kom derud dækkede piloten op ved bord og bænk med vand, sodavand og champagne og så lidt frugt/kage. Kagen var der ingen, som kunne spise - det havde vi i forvejen købt som vores morgenmad i kiosken på hotellet, for der var ingen steder åbne til morgenmad så tidligt.

   

Champagnen fik vi med hjem og drak om aftenen på hotellet i stedet for - vi synes det var lige tidligt nok med champagne. Det var en rigtig spændende tur. Vi fik taget billede med piloten på, som vi købte bagefter.

 

Da vi kom tilbage til hotellet sov vi til middag i næsten 3 timer. Vi havde kun fået ca. 4-5 timers søvn natten før så vi var rigtig trætte. Da vi stod op kørte vi til Las vegas Outlet på shoppetur. Vi startede med at spise frokost der og shoppede bagefter. Amalie fik 2 par Levis bukser, Nicolas et bælte og Oscar en t-shirt.

Bagefter kørte vi til Walmart hvor vi købte kølebox, vand og sodavand og brød,pålæg og frugt også. Oliver fandt de sejeste sko - Ben 10 - dem fik han og en t-shirt også. Det var en rigtig lang shoppetur og så skulle vi bare tilbage til hotellet nu for at spise aftensmad og pakke ned. Pyha - det kom også til at tage hele aftenen. Vi kom igen sent i seng. Kl. blev 00.30 og uret er sat til at ringe kl.5.45.


 

 

 

9. Juli 2009

Dagen startede tidligt. Uret ringede kl. 5.45 og så var det bare op og i bad, vække børnene og ned og spise morgenmad. Derefter skulle bilen pakkes. Vi havde en lang dag foran os - 7 timer før vi nåede Bishop. Vi kørte igennem Death vally. Pyha - det var varmt. Vi nåede op på 109 grader Farenheit - ca. 45 grader celcius. Selv i skyggen kunne man næsten ikke holde ud at være ude af bilen længe ad gangen.

Det var heller ikke særlig rart at tænke på, at der faktisk var klapreslanger, skorpioner og Den sorte Enke (edderkop) som vi kunne risikere at støde på når vi gik ud af bilen. Men varmen holdt os heldigvis fra at være ude længe ad gangen.

   

Vi kørte og kørte og kørte - holdt spisepause undervejs ved et sted med borde og bænke i skyggen. Vi havde købt brød, skinke og ost og masser af både vand og sodavand til turen. Det var en fin frokost vi fik - bedre end al det frituremad vi har fået længe.

Da vi havde kørt rigtig længe kunne vi ikke forstå, at der skulle være næsten 3 timer tilbage af turen, for der var kun lidt over 100 km. tilbage. Hmm - mystisk ..... men pludselig fandt Nicolas ud af, at vi havde glemt at ændre tiden på GPS'en til California tid - dvs. 2 timer tilbage i forhold til Minnesota tid. Herligt - pludselig var der kun ca. 1 time tilbage. Det gjorde så, at vi tog det stille og roligt. Holdt en lidt længere pause ved en legeplads vi fandt - spiste lidt chips og drak lidt sodavand og kørte videre for at finde en geocache i Independence. Det var en sjov lille botanisk have vi kom til og bag ved den var der en skat gemt.

   

Vi kørte videre til Bishop til vores hotel, som var en rigtig god oplevelse at komme til. God modtagelse og introduktion til morgenmad, kage, limonade og poolen. Vi skyndte os at bære tasker op på værelset og klæde om til at gå en tur i poolen. Det var en rigtig hyggelig lille have med en lille pool. Masser af blomster - og ro ro ro. Rigtig dejligt når man har været i Las Vegas i et par dage hvor byen og hotellerne aldrig sover.

Bagefter gik vi op og skiftede tøj igen og kørte en tur op og ned af hovedgaden for at finde ud af hvor vi skulle spise. Det endte med, at børnene fik lov at bestemme - Mc Donalds - igen igen igen...... Nå - men pyt. Så skulle vi hjem igen til hotellet og have badet børnene og redt senge. Børnene kom i seng kl. 22.15 - nu skulle der altså rettes op på søvnunderskudet. Imens børnen badede kunne vi vaske tøj på hotellet. Der var både vaskemaskine og tørretumbler - herligt. Vi skulle betale 75 cent for vaskemiddel og en "klud" til at gøre tøjet blødt. Det blev i alt ca. 15 kr. for 2 maskiner tøj - og så er der rent tøj igen. Dejligt.

   
Vi boede på Hotel info Vurdeing
Best Western
725 N Main Street, Bishop,
California, 93514-2427, US
web site

152$ pr. nat Tax
- 2 queen bed
- Outdoor Pool
- Morgen mad
- Tøjvask

♣♣♣♣♣


 

 

 

10. juli 2009

Vi stod op kl. 7.00, gik i bad og gik ned og spiste morgenmad. Pakkede hurtigt sammen og kørte til supermarkedet lige i nærheden og handlede lidt pålæg og frugt. Da vi kom til kassen, spurgte manden hvor vi kom fra - og vi svarede jo selvfølgelig Danmark. Det blev han rigtig glad for at høre, for han kom faktisk fra Danmark - eller det vil sige, at han stammede fra Danmark - han hed Mark Mueller - eller på dansk - Møller. Han kom fra Lemvig - men havde aldrig været i Danmark men ville rigtig gerne besøge Danmark. Det var sjovt og pudsigt at møde en dansker - som alligevel ikke var rigtig dansker.

Vi kørte videre til bageren, som var en hollandsk bager, hvor vi købte noget lækkert brød til vores frokost, som var brød med philadelphia ost og kyllingepølse og tomater.

   
Vi kørte mod Mono Lake nord/øst for Yosemite. Det var sjovt at se. Det er en gammel vulkansø hvor vi så vulkanskulpturene i søen. Vi nåede selvfølgelig også lige at finde en skat derude :-) Vi kørte lidt videre ved Mono Lake og spiste vores frokost - sådan lige midt på grusvejen ud til skulpturene - i midten af ingenting. Der kom stort set ingen mennesker derud.
Efter frokost kørte vi videre til Yosemite hvor vi skulle købe billet til Yosemite National parken. Vi kørte over passet og kom forbi en kæmpe klippe - Half Dome. Vi gik et godt stykke op af den. Vi sad også at spiste vores frugt på bænken - det var lidt mærkeligt - for der er faktisk bjørne, bjergleoparder, grå egern og mange andre vilde dyr i skoven .... Lidt "spooky".
   
Vi kørte videre for at skulle til hotellet Yosemite View Lodge. Vi kørte efter GPS'en som var kodet til at finde vej. Hmmm - det gik op for os undervejs, at man altså ikke altid skal stole på de her gps'er. Vi kørte og kom pludselig til en vej, hvor vi skulle dreje til venstre - men der var altså et hegn. Vi kørte så til højre i stedet for - men efterhånden, som vi kom tættere og tættere ind i skoven - ja så blev vejen mere og mere smal og mere og mere ujævn og meget svær at køre på. Det var hårnålesving og ingen hegn eller anden afskærmning - blot direkte frit fald flere hundrede meter ned. Der var store huller i vejen, som var mærker efter kraftigt regnvejr. Oliver var forberedt på at dø sagde han - det var lidt skræmmende. Oscar, Amalie og Lene var bange. Lene klamrede sig til håndtaget i døren og holdt skarpt øje med vejen. Nicolas var en superchauffør. Han klarede det hele flot igennem og fik os alle i live igennem vejen.
Da vi kom ud for enden af vejen var porten åben men der stod på et skilt, at denne vej ikke var en "public" vej men blot til "emergency use only". Der stod også "danger". Men vi havde altså ikke set sådanne skilte på den anden side af bjerget hvor vi kom ind.
   

Da vi kom til hotellet var der også lidt problemer med først at finde receptionen. Det lykkedes til sidst - men så havde vi fået et værelse, vi ikke helt syntes om. Vi snakkede med dem igen i receptionen og fik en aftale om, at skifte rum dagen efter, så vi fik udsigt til vandet. Vi fik værelset til en lavere pris end oprindeligt. Det var et fint værelse.

Vi spiste aftensmad på pizzariaet, som var på hotelområdet. Det var hyggeligt. Vi kunne sidde uden for - det var heldigt, for der kom pludselig en vaskebjørn på besøg. Børnene var henne og fodre den - den sad på den anden side af jernhegnet. Det var hyggeligt at se den.

   
Vi boede på Hotel info Vurdeing

Yosemite View Lodge,
11136 Hwy. 140,
El Portal, CA 95318
web site

212$ pr. nat Tax
- 2 queen bed + 1 seng
- Outdoor Pool
- Udsigt til flod

♣♣♣♣♣

     

 

 

 

11. juli 2009

Vi stod op kl. 7.00 for at komme tidligt afsted til Yosemite National park. Vi besluttede os for, at vi skulle ind og se de store vandfald. Vi bor på hotel lige ved siden af indgangen til parken, så det er meget lækkert. Vi kørte lige i supermarkedet først og købte lidt ind til frokost. Vi kørte ind i parken og konstaterede, at det var rigtigt, hvad bøgerne siger, at der er lange køer for at komme ind. Dog ikke så meget så det var uudholdeligt. Vi fandt en parkeringsplads og gik ind i skoven og så det første vandfald.

Videre i bilen for at finde et sted at spise frokost. Det skulle egentligt have været ved USA's højeste vandfald - men vi kørte fra før. Det var heldigt. Det var et supersted i skoven. Bord og bænk lige ved de grå egern. De sprang omkring os og børnene fodrede dem med jordnødder, som vi havde med.

Nicolas fortalte efterfølgende i bilen, at det måtte man ikke - man kunne få en bøde på 5.000 dollars for at fodre dyrene. Ikke godt ... :-( Nå men nu havde vi jo gjort det.

Vi fandt et sted at bade bag ved spisepladsen bagefter. Det er stadig supervarmt - ca. 100 grader F. Vi fik dyppet tæerne lidt og det var dejligt.

   

Vi kørte hjem og havde besluttet os for, at lave aftensmad selv, da der var et lille køkken på værelset. Nicolas lavede pasta med kødsauce til os - herligt efter næsten 2 uger med "junk-food".

Lene og børnene hoppede i poolen, som var lige uden for værelset, imens Nicolas lavede mad. Da vi var færdige med maden, vaskede vi lige op og gik ned og shoppede lidt ind til morgenmad. Hjemme på hotellet hyggede vi på altanen ud til vandet. Vi drak sodavand, vin og spiste slik. Børnene kom i seng kl. 22 da vi skulle tidligt op. Lene og Nicolas lå på altanen og kiggede på stjerne da der var helt mørkt uden for.

   

     

 

 

 

12. juli 2009

Pyha - endnu en dag hvor vi skulle tidligt op. da vi havde en lang køretur foran os. Vi spiste morgenmad på værelset - det var dejligt. Vi skyndte os at køre inden det blev for sent.

Vi kørte igennem nationalparken igen og kørte mod syd til Mariposa Grove hvor de store segoia træer vokser flere af dem over 3000 år gamle. Det var helt vildt så store de træer var. Ubeskriveligt - det skal opleves.

Efter en lille gåtur ind i skoven, kørte vi i hårnålesving ned igen og mod San Fransisco. Umiddelbart en lidt kedelig tur. Noget af turen ændrede sig fra bjerglandskab til lidt fladere uden at være helt fladt. Men imponerende var det ikke på nogen måde.

 


 
   
Efter mange timers kørsel - ca. 6-8 timer i alt, kom vi endelig til San Fransisco. Det var godt. Vi fik hurtigt vores værelse og fik installeret os og skiftet tøj - for her var det sørme blevet efterår. Hundekoldt. Det var lange bukser, sko og trøjer. Vi gik til Pier 39 for at kigge og finde et sted at spise. Vi spiste på en italiensk restaurant - det dyreste restaurantbesøg siden vi kom her. Børnene var trætte, så det gik lidt hurtigt med at få spist og komme hjem i seng. Vi tager dagen i morgen, som shoppedag og hyggedag.
   
Vi boede på Hotel info Vurdeing
The Wharf Inn,
2601 Mason Street,
San Francisco, CA 94133
web site

205$ pr. nat Tax
- 2 queen bed + 1 seng

♣♣♣♣

 

 

 

13. juli 2009

I dag sov vi så længe vi overhovedet kunne – det blev dog kun til kl. 8.00. Nicolas gik ned i et supermarked tæt ved hotellet og købte morgenmad til os. Det var dejligt at få noget ”normalt” morgenmad. Det var lækkert brød, nutella, juice og ost. Vi lavede picnic på gulvet. Vi havde selv tallerkner, krus og knive med, så det var ikke besværligt.

Efter morgenmaden gjorde vi os færdige og gik ned på den anden side af gaden og tog sightseeingbussen rundt i San Francisco. Vi købte en 2 dages billet, så den gælder til i morgen også. Vi kørte til Chinatown og stod af der. Vi gik ind igennem Chinatown porten og gik ind i mange små butikker. Det var ikke billigt at handle der – faktisk dyrere end nogle steder i Danmark. Et par mao-sko f.eks. kostede ca. 50 kr. her – hvor vi kan få dem for 15-20 kr. derhjemme

 

Vi stoppede ved en kinesisk sushi-restaurant for at spise frokost. De havde heldigvis også andet end sushi. Det var en sjov oplevelse – for vi kom til at sidde ved ”båd-bordet” – dvs. der var små både, der sejlede rundt foran bordet med 2-3 små tallerkner på, som man kunne tage når der var noget der sejlede forbi man synes så lækkert ud. Tallerknerne kostede mellem 0.99 – 4,99 $. Lene kunne ikke lide sushi. Børnene spiste lidt af det. Vi bestilte heldigvis også lidt appelsin-kylling med ris – så blev vi da mætte hver især på vores egen måde. :-)

 

Efter at have spist gik vi lidt videre og havnede på en kinesisk legeplads, da Oliver skulle på toilettet igen. Legepladsen var udelukkende med kinesiske børn og der var en plads med massere af kinesere også ved legepladsen. Toilettet var ikke helt som forventet, så vi gik lidt videre for at skulle tage sightseeingbussen igen. Vi kom til Wells Fargo Museum hvor der var gratis adgang. Vi gik ind og der var kage og saftevand inden for – herligt. Og så kunne vi alle også komme på toilettet :-).

Efter dette museum tog vi bussen videre til det japanske tehus. Vi troede, at der var gratis adgang – men det var der ikke. I vores bog stod der, at det var et sted man kunne komme ind og slappe af – men med vores meget urolige overgearede drenge mente Lene ikke det var det bedste sted at tage hen …. Vi skyndte os over til bussen igen, som pludselig kom. Videre med bussen til resten af sightseeingturen. Vi kørte til Golden Gate Bridge – og sikke et stormvejr, at sidde å toppen af bussen over broen. Børnene frøs for temperaturen faldt drastisk da vi kom til broen. Vi kørte over på den anden side og tilbage igen med det samme.

Vi steg af ved endestationen – lige over for hotellet :-)

Så skulle der lige slappes af inden vi skulle på Pier 39. Vi skulle også lige handle lidt brød m.m. ind til morgenmad og frokost til i morgen, hvor vi skal tidligt op og til Alcatraz.

 

For at kunne nå at komme til Pier 39 gik vi på Subway på den anden side af gaden og spiste aftensmad. Det gik lidt hurtigere. Vi skyndte os til Pier 39 og nåede heldigvis, at komme ind i nogle af forretningerne. Oscar og Oliver fik købt en lille bamse med Alcatraz på maven og håndjern og lænke på. Amalie købte en meget farverig paryk og Lene og Nicolas købte hver en t-shirt.

Vi gik ned så tæt vi kunne komme på søløverne og kiggede på dem og hørte dem ”larme”. De ligger i klumper oven på hinanden i stedet for at sprede sig. De må være meget sociale dyr.

Da vi var færdige med at kigge på søløverne gik vi hjem mod hotellet. Vi troede, at vi skulle hurtigt hjem – men vi blev så optaget på halvvejen af en ”spraymaler”, som sad og lavede de flotteste billeder af San Francisco med Golden Gate Bridge og mange andre flotte motiver. Det endte med, at vi alle fik købt et billede – de kostede 6 $ og det tog ham kun ca. 5 min. At lave. Så måtte vi skynde os væk. For når man havde stået og kigget på, at han malede det næste billede – så ville man også gerne købe det.

Hjem i seng – vi skal tidligt op i morgen – vi skal til Alcatraz.


 

 

 

14. juli 2009

I dag skulle vi tidligt op. Vi stod op kl. 6.00 for vi skulle være ved Pier 33 kl. 8.30 for at komme til Alcatraz. Vi havde igen købt morgenmad til at spise på værelset og både brød og pålæg til at lave madpakker til turen til Alcatraz.

Vi sejlede ud til Alcatraz. Det var meget varmt om morgenen - men vi havde alligevel været kloge nok til at tage trøjer med. Klog af skade .... det er nemlig ret koldt i San Francisco når vinden er der.

Vi gik rundt både inden for og uden for på Alcatraz. Det var spændende at se fængslet og forestille sig, at der rent faktisk har siddet fanger derinde. Cellerne var ret små og meget spartansk indrettet. Der var en seng, et bord og en stol og et toilet. Det var alt - og altså frit udsyn til cellerne overfor, så privatliv var der ikke noget af. Det var ligesom man ser på de amerikanske film - måske er de bare alle sammen optaget på Alcatraz eller også ser amerikanske fængsler bare sådan ud.

 
 

Da vi kom tilbage igen tog vi sightseeingbussen til byen. Vi gik rundt og kiggede lidt på forretningerne - nok mest fotoforretninger, da Nicolas skulle købe en ny linse til kameraet. Det viste sig, at den stadig var lidt for dyr i forhold til at købe den i Danmark - så dette køb blev ikke til noget. Der var heldigvis en legetøjsforretning til drengene, så de fik lov at slå sig løs der. Dog var det ikke det store der blev købt - men de synes det var spændende at gå rundt og kigge på alt legetøjet.

Da vi var færdige var vi ved at være trætte i benene. Vi tog derfor en taxa retur til Pier 39 hvor vi tog en tur i Aquarium of the bay. Lene havde været der for mange år siden - og det var helt klart gjort meget bedre siden den gang. Vi sluttede dagen af med at spise aftensmad på Bubba Gump - igen :-).


 

 

 

15. juli 2009

Vi kørte tidligt fra San Francisco. Vi skulle køre på Highway 1 hele vejen til Cayoucos beach. Vi havde troet at vi skulle have den flotteste udsigt ud over vandet. Men der tog vi fejl. Det var bare så tåget hele vejen. Undervejs stoppede vi ved en lille strand - Pebble Beach. Lene havde været der for mange år siden.

Det er et lille bitte stykke strand hvor der er "smykkesten" på stranden. Man må ikke tage nogen - det står der på skiletet - men der kom altså til at sidde nogle sten fast i sandalerne - og det kan man jo ikke gøre for :-). Vi holdt frokostpause ved et fyrtårn. Børnene opdagede en muldvarp ved siden af bordet. Den gravede i jorden. Efter vores frokostpause - hvor vi også lige nåede at finde en skat kørte vi videre. Vi stoppede et sted hvor vi også skulle have fundet en skat. Det viste sig dog, at det var ret stejlt der hvor skatten var, så det endte med, at det kun var Nicolas, som gik ned af skrænten for at finde skatten.


 
Der hvor vi havde parkeret bilen var en lille form for rasteplads. Der var en mand med en kanin. Han sang en sang om sin kanin og den hoppede ned på vejen. Så samlede han den op igen og sang forfra. Sådan blev han og kaninen ved - til underholdning for dem, som holdt inde der. Vi stoppede ved Big Sur vandfaldet som Nicolas havde glædet sig til at se og fotografere. Men desværre var det jo tåget, så vi kunne næsten ikke se noget.
   

Vi kørte derfor videre igen og så søelefanter på vejen. Hmm - så begyndte benzinen at slippe op. Øv. Lene havde flere gange sagt at vi skulle tanke benzin, da vi kom forbi tankstationer - men der kunne vi godt klare den lidt endnu mente Nicolas. Pludselig var vi ved at være lidt langt nede i tanken - og så var der ingen tankstation. Vi nåede heldigvis at finde en tankstation inden vi løb helt tør. I den by hvor vi tankede benzin spiste vi ogsåaftensmad. Pudsigt nok var vi havnet i en meget lille by - ikke særlig turistet - men r vi mødte alligevel nogle danskere som også havde valgt at spise samme sted som os.

Da vi kørte igen var der kun ca. 10 min. til Cayucos Shoreline Inn hotellet. Det var et fint hotel og vi kunne parkere bilen lige uden for døren til værelset.

   
Vi boede på Hotel info Vurdeing

Cayucos Shoreline Inn
1 North Ocean Avenue,
Cayucos, CA 93430
web site

205$ pr. nat Tax
- 2 king bed

♣♣♣♣♣

 
       

 

 

 

16. juli 2009

Vi kørte tidligt videre mod Los Angeles. Der var lige et par steder undervejs vi skulle se. Neverland Ranch måtte vi se når vi nu var derovre - og så sammenholdt med, at Michael Jackson var død for ca. 14 dage siden. Vi havde dog lidt svært ved at finde det. Lene forestillede sig, at der var en del skilte dertil - men nej - ingen - absolut ingen.

Da vi kom dertil var der rigtig mange blomster uden for. Amalie havde troet, at vi kunne komme helt inden for. Hun troede, at det var en kæmpe stor forlystelsespark - nu havde hun jo set den i Minneapolis :-) - men nej - porten var lukket. Så vi måtte nøjes med at se porten med de flotte blomsterkranse på og alle de flotte blomster, tegninger osv. der var uden for.

Da vi havde set Neverland Ranch kørte vi videre til Solvang og spiste frokost på the Little Mermaid. Maden her skulle/burde være dansk.

Og ja - der stord da også nogle danske retter på menukortet. Men da vi fik det serveret ..... så var det altså ikke særlig dansk. Og betjeningen - ja den var såmænd heller ikke dansk - de var mexicanere. Nå - det måtte stå som en oplevelse..
   

Da vi gik fra restauranten og skulle lidt rundt i byen og se os omkring mødte Oliver Axel fra børnehaven. Det var lidt pudsigt når man nu er så mange tusinde kilometer væk fra Søborg. Vi kørte videre til Los Angeles. Det viste sig, at skulle blive en længere tur end forventet. Der var rigtig meget tæt trafik igennem byen.

Det endte med, at vi blev ca. 1½-2 timer forsinket. Endelig fandt vo hotellet. Det var en super lækker hotellejlighed på 3 værelser. Så børnene havde deres eget værelse, Lene & Nicolas havde eget værelse og så var der stue/køkken. Og for lige at gøre det endnu mere luksus - så var der tv i alle 3 rum. 2 badeværelser var der også. Så der manglede ingen ting. Da vi checkede ind på hotellet fik vi at vide, at der var Social hour indtil kl. 18.45- Dvs., at der var et let måltid og noget at drikke - helt gratis. Det endte med, at blive vores aftensmad

   
Vi boede på Hotel info Vurdeing

Hyatt Summerfield Suites
810 South Douglas Street
El Segundo, Ca 90245
web site

240$ pr. nat Tax
- 3værelser
- 1 king bed
- 2 queen bed
- Morgenmad
- Outdoor pool

♣♣♣♣♣

 

17. juli 2009

Vi stod op lidt tidligt for at kunne nå at spise morgenmad som kun var fra kl. 6.30 – 8.30. Imens vi spiste morgenmad fik vi også vasket 2 maskiner tøj – det var dejligt. Da vi spiste morgenmad så vi nogle andre danskere, som også var kommet i går. Børnene var lidt generte – men da vi var færdige med morgenmaden og vasketøjet også var færdigt gik vi i poolen – og der var de andre også. Så faldt vi i snak med dem også. Det synes børnene var hyggeligt. De havde 2 piger – lidt yngre end Amalie og en dreng på 5 år. De havde også været på ferie i USA i 3 uger og havde deres sidste uge i L.A.


Efter at have badet besluttede vi os for, at vi skulle lave noget i dag – så vi kørte først på Mc Donalds og spiste frokost – det var blevet lidt sent, så det blev desværre ”junk-food” igen.

 
Derefter kørte vi til et arkæologisk museum – Page Museum – La Brea Ranch. Det var et rigtig spændende museum. Området ligger på et sted hvor der har været mammuter og det er samtidig en tjæresump hvor de gamle arkæologiske fund er.

Man kunne se i haven, at de var ved at grave rester af både hest, ulv og sabeltiger fri af tjæren. Inden for på museet kunne man se, at de var ved at rense knogler fra den største mammut de indtil nu har fundet. Det er kun ca. 2 år siden den er fundet i forbindelse med, at de skulle lave en parkeringsplads – så blev der i stedet gravet efter mammuter. Det var rigtig interessant, at se inden for når man også havde mulighed for at se arkæologerne arbejde. De havde en ”fish-bowl” hvor man kunne kigge ind i.

Efter museet kørte vi forbi hvor vi mente, at Ole Henriksen havde klinik – men vi kunne ikke finde den. Det nummer på gaden vi havde skrevet ned eksisterede ikke ….. hmmmm hvad gik mon galt? Så kørte vi til Hollywood Boulevard i stedet for, for at se Walk of fame.

Det var til gengæld en stor oplevelse også. Der var en masse stjerne i jorden og der var også en masse mennesker, som klædte sig ud som alle de kendte. Man kunne så blive fotograferet sammen med dem – mod selvfølgelig at betale ”tips” til dem.
 

Til sidste skulle vi have noget at spise. Vi var både trætte og sultne og benene var også trætte. Vi kunne ikke helt beslutte hvad vi ville have – for det var umiddelbart lidt dyre restauranter, som vi ikke lige havde lyst til at tage ind til. Vi gik over til vores bil på parkeringspladsen og kørte til et andet sted – men der kunne vi ikke komme på toilettet – videre til næste sted – det var lukket …… hmm og vi var sultne. Vi kørte videre igen og endte på burgermad igen. Det var noget, som hed In ’n Out – det var godt – trods burger og pommes.

Efter at have spist kørte vi op for at se om vi kunne se Hollywood skiltet. Det var en lang og snørklet vej op af bjerget. Skiltet var desværre ikke lyst op. Og man havde heller ikke mulighed for at parkere sin bil deroppe. Men udsigten var rigtig god ud over byen.

Da vi skulle køre hjem og vi skulle finde adressen på hotellet på gps’en – fandt vi ud af, at vi slet ikke havde adressen på hotellet i gps’en. Hmm – godt vi kunne huske ca. i nærheden af hvor vi boede. Vi satte et punkt på gps’en og kørte – næsten dertil. Det var kun lidt afvigelse. Heldigvis for der var vi trætte. Børnene faldt alle 3 i søvn i bilen og vi var hjemme kl. ca. 23.00. En lang og oplevelsesrig dag – igen igen?

 


 

 

 

18. juli 2009

I dag havde vi shopptur og biograftur. Nicolas var med Oscar og Oliver i biografen og se Harry Potter og Lene og Amalie shoppede i indkøbscentret, som var sammen med biografen. Vi spiste frokost i centret før vi skiltes. Filmen var lang, så der var 3 timers shoppetur til Lene og Amalie. Lene fik købt nogle Levis knæbukser og en kjole og bluse. Efter shoppe- og biograftur kørte vi til Santa Monica Beach og Pier. Der var rigtig høje bølger og ca. 1 million mennesker på stranden – næsten uden at overdrive.

Et kæmpe forlystelsesområde var der også. Drengene badede lidt. Vi kom så tæt på vandet det var muligt. For tæt viste det sig så, for vandet steg pludselig og så blev vi våde. Alle vores sandaler blev oversvømmet og Olivers tøj blev også vådt. Øv øv øv. Og vi havde ikke tørt tøj med.

Det endte med, at vi måtte købe nye shorts på Pier’en til Oscar og Oliver og så havde de heldigvis deres store trøjer med de fik på. Så gik det lige med at holde sig varme. Vi gik en tur ud for enden af Pier’en og undervejs så vi en Tacobel, som vi spiste på.
Det var godt, for vi havde besluttet os for at køre ganske kort tid efter for at finde en Tacobell. Vi fik så aftensmaden nemt og hurtigt. Da vi gik helt ud for enden af Pier’en og skulle se ind mod land opdagede Amalie delfinerne i vandet lidt længere ude. Det var sjovt lige at se dem.
Vi kørte trætte hjem og kom rigtig sent i seng. Vi besluttede os for, ikke at skulle se Universal Studio alligevel, som vi ellers havde snakket om tidligere. Vi ville hellere tage dagen stille og roligt og få vasket tøj inden vi skulle rejse til Florida. Børnene kunne få lov at komme i poolen og vi kunne nå at komme ud og købe kuffert til rejsen til Florida.
Lene og Nicolas kom i seng kl. 1.00 efter at have siddet og hyggesnakket og drukket en flaske vin. Det var første gang i lang tid.

 

 

 

19. juli 2009

Vi gik ned og spiste morgenmad kl. 9.00. Børnene mødte danskerne vi havde hilst på den første dag. De var lige færdige med morgenmaden og var på vej til Universal Studio. Da vi fortalte børnene, at vi havde ændret planer efter at have set prisen for at komme ind (ca. 3.000 kr. i alt) blev de lidt skuffede.

Hmm – så tænkte og talte vi lidt sammen uden at børnene hørte det. Så sagde vi til dem, at hvis de kom med op på værelset hurtigt, så kørte vi af sted til Universal Studio. Juhuuu – så blev de glade. Vi købet Front of line pas, som gør, at vi kom ind til forestillingerne før alle de andre. Det var det, som gjorde at det blev så dyrt – for ellers havde det kun kostet 1.500 kr. Men når vi nu var der, ville vi gerne komme til hurtigt og se forestillingerne. Det var rigtig dejligt at kunne springe køerne over.

 
Det var en kæmpe oplevelse. Oscar og Nicolas startede med at gå ind i Horror House. Det var uhyggeligt. Så var vi inde og se Terminator, Shrek, special effects og en tur med bussen rundt og se kulisserne til mange af deres film. Bl.a. var vi igennem byen hvor de filmer Desperate Housewifes.
 
Vi nåede også at komme i en simulator hvor vi kørte i en kæmpe rutsjebane og fløj igennem en hel masse tegnefilm. Pyha hvor blev man dårlig ? Det tog Lene et par timer at komme oven på igen.
Vi kom meget sent hjem og nåede ikke at vaske tøj. På vejen hjem skulle vi købe en kuffert som vi skulle bruge til at pakke de sidste mange ting ned i fra Californien. Vi endte i en lille Wal Mart hvor de heldigvis havde kufferter. Inden da rundede vi lige McDonalds til aftensmaden – igen igen igen. Vi kom i seng kl. 1.30 og skulle op igen kl. 4.00.
 

20. juli 2009

Stod op kl. 4.00. Vi havde heldigvis fået pakket det hele, så vi skulle bare spise morgenmad og pakke toiletsager. Vi kørte kl. 6.00 som planlagt og var i lufthavnen kl. 6.30 for at aflevere bilen. Kom til check-in kl. 7.00 – lige på slaget 2 timer før. Det hele gik som planlagt. Så gik turen til Miami. Vi havde dog problemer, da vi skulle ombord på flyet. Da de havde kaldt næsten alle gæster ombord og endelig kom til vores gruppenummer, så havde de ændret vores pladser, da der var kommet et andet fly ind i stedet for det oprindelige.
Det endte med, at de ikke havde sammenhængende pladser til os. De ville prøve at få os ombord på et senere fly og så kunne vi få 500 $ pr. person i voucher. Nicolas var i det røde felt og ville ikke acceptere hverken det ene eller det andet de tilbød. Det endte med, at de fik nogle andre passagerer af flyet for at vi kunne sidde nogenlunde samlet – det vil sige, at Nicolas kom til at sidde med Oscar og Oliver i den midterste del og Lene og Amalie kom til at sidde sammen 3 rækker længere fremme og ved vinduet. Det gik dog fint.

Vi fik næsten alle sovet undervejs – blot ikke Oscar før end til sidst, da han havde byttet plads med Amalie for at skulle se landingen. Der faldt han i søvn – inden landingen, så han så slet ikke noget.


 

Da vi kom ud af flyet skulle vi finde vores bil. Det var rimelig let igen, at finde shuttlebussen til Hertz. Men pyha hvor var der mange mennesker, som skulle leje bil i Miami. Børnene sad uden for kontoret og ventede med al bagagen og Lene & Nicolas var inde for at stå i kø og finde ud af hvilken bil vi skulle have. Vi besluttede os for at opgradere bilen til en bil magen til den vi havde i Californien. Det kom til at koste 2.000 kr. mere – men den synes vi var lækker at køre i og vi vidste at al vores bagage kunne være der.

Så gik turen til vores hotel. Det tog kun ca. 20 min. fra lufthavnen, så det var ikke så langt.

Vi var spændt på hvilket hotel det var vi fik denne gang. Og det var desværre en skuffende oplevelse. Da vi kom til lobbyen var vi positivt overraskede for den så ny og fin ud. Da vi så kom op på 8. sal hvor vores værelse var, var det som taget ud af en amerikansk film med et gammelt hotel, grimt, slidt og misligholdt. Vi var trætte og ikke i særlig godt humør der. Øv øv. Men vi var for trætte til at skulle finde noget andet. Vi besluttede os for at blive, for som på de andre hoteller vi har været på, har vi ikke opholdt os særlig meget på hotellet.

Så skulle der findes noget aftensmad. Vi gik ned til stien langs stranden og troede at vi kunne finde noget der, men det kunne vi ikke. Der var kun hoteller. Vi gik ud på gaden og kunne næsten ikke overskue noget. Der var en finere italiensk restaurant vi gik forbi, som så god ud. Vi gik lidt videre og over til en café/supermarked. Deres pizza var desværre udsolgt, så vi endte på den italienske restaurant alligevel. Det var godt og vi blev mætte. Herligt. Så gik vi i supermarkedet og handlede lidt vand og sodavand og brød til morgenmaden, vi havde besluttet at spise på værelset.

I seng kl. 23.00 – nej hvor var vi trætte. Vi lod gardinet være trukket fra, så vi kunne kigge ud på nattehimlen hvor der var lynvejr. Glemte lige at skrive, at udsigten var ud over havet og rigtig flot.

 
Vi boede på Hotel info Vurdeing

Days Inn Miami Beach/Oceanside
4299 Collins Ave I-95 & I-195
Miami Beach, FL 33140 US
web site

135$ pr. nat Tax
- 2 queen bed
- Outdoor pool

♣♣♣♣♣

21. juli 2009

I dag har vi sovet længe. Nicolas gik ned kl. 8.00 og lagde penge i parkometeret og børnene fik lov at sove helt til kl. 10.10. Vi spiste hurtigt morgenmad og fik pakket hvad vi lige skulle have med af badetøj, håndklæder, vand og sodavand og så tog vi til Miami Seaquarium for at se delfiner og en spækhugger. Det var en rigtig god tur og hold da op hvor vi svedte. Luftfugtigheden er super høj, så man er helt klistret hele tiden.

Da showet var færdigt, gik vi ned til kanten og stod og så på den svømme rundt. Og pludselig sprøjtede den vand 2 gange op på os. Nicolas blev pjaskvåd på skjorten.

Vi så delfinshow 2 gange og spækhuggershow en gang. Vi havde først besluttet at vi ville sidde på første række da vi skulle se spækhuggeren, men da vi havde siddet der lidt fandt vi ud af, at vi ikke kunne se så meget på den plads, så vi rykkede op lidt længere henne. Det var nok heldigt, for da spækhuggeren var i action, så sprøjtede den rigtig meget vand lige hvor vi havde siddet .

 

Da de lukkede kørte vi til det, som skulle være en af Floridas flotteste strande i Key Biscayne. Men det var ikke den gode oplevelse her. Først så vi en masse kokosnødder, og børnene havde taget en med i bilen til stranden. Oscar ville prøve at knuse den mod stenene på jorden. Det endte desværre med, at han hamrede kokosnødden ned over sin egen finger ned mod stenene.

Han græd og græd og følte, at hans finger var helt knust. Nå - så fik vi endelig skiftet tøj på parkeringspladsen med hinandens hjælp med at holde håndklæde mellem bildørene. Så ned til stranden – for at opleve, at den var fyldt med tang – øv øv. Hm – så gik vi tilbage til bilen, for at køre længere ud mod fyret, så skulle vi lige finde en skat inden vi så ville finde et andet sted at bade.

 
Da vi så kom helt derud var det en park man skulle køre ind i – og betale 8 $ for at komme ind – altså ca. 42 kr. – bare for at komme ind og finde en skat. Hmmm – det ville vi ikke. Vi prøvede at forhandle prisen – men den kunne kun komme ned på 4 $ for parken lukkede en halv time efter. Det ville vi ikke. Så vi kørte til Dominos pizza og købte pizza og Subway også.
 

Vi kørte derefter til en lille strand hvor vi kunne parkere helt i sandet og kigge ind til Downtown Miami og se alle skyskraberne i solnedgangen. Det var rigtig flot. Børnene nåede at dyppe tæerne lidt og spise lidt pizza. Og så kom politiet pludselig kørende og sagde i højtalerne, at nu skulle man køre for stranden lukkede. ……????? Nicolas stoppede dem på deres tilbagevej for at høre hvorfor stranden lukkede kl. 20.20. Men det var fordi, at det var en del af en national park og så lukkede den. Øv øv – nu havde vi lige fundet et godt sted. Nå vi spiste resten af maden i bilen på vej hjem og gik lige en hurtig tur på stranden i mørke.

Derefter en tur i poolen. Vandet var rigtig lækkert varmt og vi fik alle pjasket rundt og leget i vandet. Derefter gik vi på værelset og børnene fik et hurtigt bad og så i seng kl. 22.45.

Nicolas var lige nede og flytte bilen, for den blev parkeret lidt ulovligt, da der ikke var nogle parkeringspladser da vi kom hjem. Og så lige en tur på 10. Sal også for at hente is til vores køleboks, så vores mælk og juice kan holde sig kold til i morgen.

22. juli 2009

I dag besluttede vi os for, at tage en tur til Everglades. Vi startede med at køre ind til et turistinformations kontor. Vi snakkede med en venlig mand i informationen, som viste os et kort over Everglades. Han forklarede os hvor vi skulle starte med at køre hen og også hvor vi havde mulighed for at sidde og spise frokost.

Vi snakkede med ham om alle de dyr man havde mulighed for at se i Everglades - og det vi glædede os til at se var alligatore og krokodiller. Vi fik kendetegnene at vide af ham - og til dem, som ikke kender forskel på dem kan vi så lige fortælle, at en alligator lever i ferskvand og dens tænder vender ned ad og en krokodille lever i saltvand og dens tænder vender op ad.

Vi kørte efter kortet vi havde fået og gjorde holdt kort tid efter for at skulle på en lille vandring i Everglades junglen ...... den blev meget kort. Vi fandt ud af, at myggespray nok havde været en fantastisk god idé at have investeret i. Vi nåede kun lige ca. 50 skridt ind i junglen og så vendte alle om og spænede ud igen. Vi fik ca. 100 myggestik hver på under 1 minut. Øv øv øv. Resten af turen - som blev ca. 5 min. længere - var præget af en del piv, suk, hyl, klage, nød og tårer før vi atter vendte om til bilen.

Vi forsøgte os med at køre lidt videre, alt imens vi kløede og kradsede os over det hele .....???? :-) :-) Vi fandt et nyt sted at kunne spise frokost - troede vi. Lene vovede sig uden for bilen som forsøgs lokkemad for myggene. Umiddelbart ingen myg i nærheden - meeeeenn det troede de andre ikke på. Flertallet besluttede sig for at vi skulle forlade Everglades efter 20 minutters ophold i en af USA's største nationalparker. Det endte med, at vi kørte til et Wal Mart og spiste vores frokost bagest på parkeringspladsen :-) Sikke en "oplevelse" at være i Everglades. Vi frygtede krokodiller, slanger og alligatorer da vi tog ind i Everglades. Men da vi tog ud igen vidste vi hvem de virkelige "monstre" var i Everglades.

Vi kørte hjem på hotellet og gik på stranden og senere i swimmingpoolen. Vi bestilte pizza hos Dominos, som blev leveret på værelset.

 

23. juli 2009

Stod op tidligt for at køre fra Miami igennem Everglades mod Sanibel Island. Da Nicolas kom ned for at komme penge i parkometeret opdagede han, at vi havde fået en parkeringsbøde – øv øv. Da vi kom ned senere for at læsse bilen kom politiet forbi og fortalte os, at vi ikke måtte holde hvor vi gjorde – eller vi holdt i hvert fald i den forkerte retning.
Vi stoppede ved Gator Park, et sted først på turen og sejlede i Airboat og så alligatorer. Vi så en del alligatorer på turen - både store og små. Vi fik udleveret ørepropper til når vi skulle sejle stærkt med båden - for så larmer den rigtig meget. Vi var rigtig heldige med vejret. Da vi havde sejlet og næsten var i land igen begyndte det at dryppe lidt. Og da vi nåede helt ind regnede det rigtig meget. Godt vi ikke valgte turen senere. Der var 2 andre både ude - hold da op hvor blev de våde. Der var nogle, som sad med deres store kameraer - uden at kunne dække dem til. Øv for dem.

 

Efter sejlturen var vi inde og se alligatorshow med Alligator Dan. En rigtig sørøver :-) Han viste os nogle fine tricks - vi skulle bare ikke forsøge os selv med dem - så var det ihvertfald ikke sikkert vi havde vores hænder mere. Efter showet fik vi lov til at holde en halvvoksen alligator, som vi selvfølgelig blev fotograferet med.

 

 

Da vi skulle af sted igen begyndte det at regne og regne og regne og tordne og lyne. Godt vi sad i tørvejr i bilen.

Det eneste minus var, at vi ikke havde nået at spise frokost endnu – og vi kunne ikke gå ud af bilen. Der var over 1 time til et sted vi kunne komme ind og spise. Oliver var rigtig sulten og måtte nøjes med lidt tørt brød af resterne fra morgenmaden, som Amalie heldigvis kunne nå i tasken bag ved.

Vi kørte hurtigt videre til Sanibel Island og nej hvor var her dejligt. Der var palmer og en hyggelig snoet indgang til husene. Huset er i 2. række til stranden – helt perfekt. Vi skyndte os i badetøjet og ned til stranden. Det er en muslinge-skalle-strand og vandet er ca. 30-35 grader varmt. Vi badede til kl. ca. 20 og gik hjem i bad.

Børnene var sultne – men vi havde ikke noget mad i huset. Ud at køre igen til en 7-eleven og købe lidt forskelligt. Vi spiste først aftensmad kl. ca. 22.15 og kom ret sent i seng. Vi gik ned til stranden igen kl. ca. 23.15 og så på stjernerne og skulle se om der var skildpadder på vej i vandet.
   
Vi boede på Hotel info Vurdeing

The Blue Dolphin
4227 West Gulf Drive
Sanibel Island, Florida 33957
web site

209$ pr. nat Tax
- 1 king bed
- queen bed
- Outdoor pool

♣♣♣♣♣

24. juli 2009

Vi sov længe og kom sent på stranden. Vi badede det meste af formiddagen. Da vi var helt stegte og godt sultne kørte vi til the Blue Giraffe og spiste frokost. Derefter i supermarkedet og shoppe lidt souvenier.

Da vi var i supermarkedet snakkede vi med en af ekspedienterne som fortalte os om fiskene ud for Sanibel Beach. Han fortalte os, at omkring kl. 18 begyndte de små fisk at blive sultne. Det lokkede de lidt større fisk ind på det lave vand og igen de rigtig store fisk med skarpe tænder - læs hajer - så vi kunne have været endt som hajføde i går aftes da vi lå og plaskede rundt i det varme vand til kl. 20. Hmm - hyggeligt at tænke på bagefter :-)

Han tippede os om et godt sted at finde muslingeskaller. Vi kørte derfor derud for at skulle finde skaller og se solnedgangen - og så fandt vi også lige en skat derude :-) Vi var dog lidt skuffede over stedet han havde anbefalet os - for der var ikke lige så mange flotte skaller som på vores egen strand.
 

25. juli 2009

Skulle egentlig have været oppe tidligt i dag – men på grund af myggestik som har kløet hele natten måtte Lene sove lidt længere. Vi ville have set delfinerne, som vi har hørt er at se tidligt om morgenen. Hmm – øv øv. Vi kom en kort tur på stranden inden morgenmaden kl. 8.10 – men ingen delfiner. Derimod tordnede det men ingen regn eller lyn. Hjem og spise morgenmad og så på stranden igen til kl. 13.00.

Hjem i bad og så lavede Nicolas pasta med kødsauce til os til frokost. Det begyndte at regne og tordne og lyne senere. Eftermiddagen var stille og rolig med fjernsyn. Vi så Spiderman – og senere så vi resten af King Kong. Vi kørte lige ned og handlede lidt aftensmad. Så så vi mere film i fjernsynet og hyggede med kage, is, chips og sodavand. Sikke en dejlig slappe af dag med masser af hjemlig hygge. Rigtig dejligt - noget vi alle sammen nød.

 
 

26. juli 2009

Sidste lange køretur på vores ferie. Turen går til Orlando – sidste hotelophold inden turen går til Danmark. Vi kørte omkring kl. 10.15 og tog lige en skattejagt inden vi rigtig kørte mod Orlando. Det begyndte at tordne og lyne rigtig meget. Vi mødte en mand, som viste os hvor skatten lå og han fortalte, at vi skulle skynde os væk – han havde nemlig lige for nyligt fået en palme ødelagt af lynet. Vi skyndte os ind i bilen og kørte videre. Det begyndte at regne – og det gik pludselig rigtig stærkt. Det regnede og regnede og vi var glade for at være i bilen. Da vi nærmede os Orlando ville vi ind i en park og spise frokost.

Vi brugte gps’en til at vise os en park. Det gjorde den så også – men det var i et rigtig fattigt og lidt skummelt kvarter. Det var som en hel spøgelsesby. Vi besluttede os at køre videre til en anden park.

 

Det blev til det noget finere kvarter med luksusvillaer så store og egne private pools, bådbro m.m. Vi spiste frokosten i parken, hvor der var en del, som havde besluttet sig for at holde fødselsdag eller lignende. Oscar fik lov at køre på sit waveboard – endelig. Der var nemlig en skateboard bane – og så skulle boardet lige prøves af. :-)

Efter frokosten kørte vi videre til hotellet. Det er et rigtig dejligt hotelværelse vi har fået. Der er 2 værelser, lille te-køkken i stuen og soveværelse med udsigt til poolen. Eneste minus er, at vi igen ikke har fået balkon – øv øv – men det går nok med det. Vi fik lige sat vores tasker op og så kørte vi ud og shoppede lidt for det regnede og tordnede stadigvæk.

Vi spiste aftensmad på Red Lobster – det havde vi snakket om et par gange nu efter at have set reklamer i tv. Det var god mad – men hold da op nogle portioner. Det er simpelthen supersize. Nå – vi blev mætte. Børnene plagede om, at komme i poolen, da vi kom hjem – det fik de så lige lov til selvom det var sent.

Da børnene kom op skulle de hurtigt i seng – men Oliver var helt overgearet og det blev temmelig sent – ca. 23.00 før de lå i sengen – men sov ikke helt endnu. Vi skal tidligt op i morgen – vi skal jo i Disneys Hollywood Studio.
   
Vi boede på Hotel info Vurdeing

Sheraton Safari Hotel
12205 S Apopka Vineland Rd
Orlando, FL 32836
web site

142$ pr. nat inc. Tax
- 2 værelser
- 2 queen bed + 1 seng
- Outdoor pool

♣♣♣♣♣

27. juli 2009

Tidligt op – kl. 6.30, morgenmad, tøj på og så ud af døren. Disney's Hollywood Studio kalder. Vi kørte kl. 8.45 ca. og var i parken kl. 9.15. Det gik hurtigt med at få parkeringsplads og komme med shuttlebus til indgangen hvor vi kunne gå lige ind, da vi havde købt billetter.
Det har været en oplevelsesrig dag med masser af shows. Vi har set Star Wars, Indiana Jones, Den lille havfrue, stuntshow med racerbiler – et virkelig imponerende show. Vi har kørt på rundtur backstage og har shoppet i mange forretninger.

Supergod dag – og vi var igen heldige med vejret. Det begyndte at regne en lille smule – men vi gik ind og spiste frokost på det tidspunkt og da vi kom ud igen var det blevet solskin – herligt. Bortset fra, at luftfugtigheden er meget meget høj, så man sveder helt vildt meget. Pyha hvor er man klistret.

Parken lukkede kl. 19.00 og vi brugte ca. ½ time efterfølgende til at shoppe det sidste vi skulle. Med shuttlebus til parkeringspladsen igen og så kørte vi til Taco Bell og spiste aftensmad. Da vi kom hjem fik børnene lige lov at lege lidt inden det var sovetid – kl. 22.00 – for dagen i morgen bliver endnu længere. Der skal vi i Magic Kingdom og parken lukker først kl. 22.00 i morgen og der er fyrværkeri vi godt vil se inden vi så skal hjem.

 


28. juli 2009

Så kom dagen endelig – hvor vi skulle i Magic Kingdom. Vi stod tidligt op og ankom til parken kl. ca. 10.00. Og der var allerede rigtig mange mange mennesker ….. nå – men heldigvis har de det geniale parkeringssystem, hvor man bliver guidet hen til næste plads i rækken og så går man over til en shuttlebus og bliver kørt til indgangen. Det fungerer rigtig godt og er nemt.

Vi gik rundt i parken og meget målrettet efter de ting vi havde udvalgt hjemmefra vi godt ville se. Vi skyndte os at tage toget til Adventure Land og gik ned for at trække billetter til Splash Mountain. Og så gik turen ellers videre derudaf for at komme til at prøve så meget som muligt.

Vi kom til at se paraden kl. 15.00 – og var så heldig at komme til at stå forrest. Oliver og Oscar nåede at blive klappet i hånden af Chip og Chap. Amalie skyndte sig væk – det kan jo være farligt. :-) Alle figurerne blev vist og der blev sunget og danset.
Vi nåede også at se paraden kl. 21.00 – det var en anden parade med lys – det var nemlig blevet mørkt der. Det var en rigtig flot parade med stort set alle tænkelige figurer fra Disney i et kæmpe lysshow rundt i parken.
 

Det var meningen, at vi skulle have været i spøgelseshuset inden paraden – men nu blev vi så optaget af paraden og så blev vi stående. Oliver blev træt der og ville gerne videre. Det tog nemlig lang tid – men vi var nødt til at blive stående, da der var spærret af for at vi kunne komme videre til spøgelseshuset. Vi gik videre med paraden og måtte lige vente da vi kom til et sted hvor vi skulle tværs over vejen.

Det lykkedes os til sidst. Vi spurtede over til spøgelseshuset – og skulle lige til at stille os i kø – og så skulle Oscar på toilettet…… igen igen. Så tilbage til toilettet og tilbage til spøgelseshuset. Det nåede vi lige inden at fyrværkeriet skulle starte kl. 22.00. Vi fik en god plads med fint udsyn til slottet.

Det var det flotteste festfyrværkeri vi har set. Det var rigtig flotte farver og det hele sprang på sekundet i takt. Der var også stjerner og hjerter i fyrværkeriet. Da fyrværkeriet var færdigt gik vi til Mickeys miniby og fik også prøvet lidt ting på vejen derover til. Alle forlystelserne lukker kl. 23.00 i parken – men man skal blot være i køen inden kl. 23.00 – dvs. at forlystelsen lukker ikke helt kl. 23.00 – men køen lukker kl. 23.00.
 
Vi gik mod toget for at blive sejlet tilbage til shuttlebussen omkring kl. 23.30 – det var der så også ca. 10.000 andre, som gjorde og det lignede noget af et køkaos. Men utroligt nok, så gik også det glat som det skulle. Vi kom med toget forholdsvis hurtigt – heldigvis – for Oliver var rigtig træt på det tidspunkt – han kunne næsten stå op og sove. Vi havde også været i parken næsten 14 timer. Da vi kom af toget skulle vi ned til næste kø – shuttlebussen – der var til gengæld endnu flere mennesker og Oliver kunne ikke mere der. Nicolas tog posen med alle de tunge indkøbte souveniers og jeg tog Oliver på armen hvor han faldt i søvn. Det var lidt besværligt at komme i shuttlebussen med et sovende barn på armen – men det gik. Videre over til bilen og så hjem. Den blev næsten 1.00 før vi kom helt hjem og i seng. Pyha hvor var vi bare trætte.
Men sikke en afslutning på vores super dejlige 5 uger lange ferie. Rigtig godt vejr og festfyrværkeri og oplevelser i stor stil.

29. juli 2009

I dag har vi sovet længe efter gårsdagen fantastiske tur i Magic Kingdom. Vi har været en tur i poolen og prøvet verdens længste Phyton vandrutsebane.

Inden turen går tilbage til Danmark skulle vi lige shoppe i et nært liggende Outlet. Det blev ikke til den helt store shoppetur. Der blev købt sko til børnene. Amalie fandt sine Pastry sko - heldigt. Nu har vi kigget i samtlige skoforretninger vi har været i siden Minneapolis - og endelig fandt vi dem. Oscar og Oliver fik et par rullesko - det havde de plaget om i rigtig lang tid. Så fik de dem - prøvede dem uden for - og tog dem af igen....... det var så alligevel ikke det vilde succes med de sko.

Bagefter tog vi i Wal Mart. Der blev købt et telt, udklædning til Oliver (se billedet ved siden af) og en masse andre små souveniers og småting til turen hjem.

Aftensmaden spiste vi på Sizzler som lå lige ved siden af hotellet. De havde en fin buffet med masser af forskellig mad og salat og dessert. Så alle blev mætte.

Aftenen gik med at få pakket alle ting ned i kufferter og tasker. Pyha - sikke et arbejde. Men sidste pakning inden det hele skulle pakkes ud i Danmark.

 

 

30. juli 2009

Før vi gik over og spise morgenmad pakkede vi bilen - det hele kunne lige akkurat være der - heldigvis. Vi besluttede os for, at spise morgenmad på Sizzler hvor vi også havde spist aftensmad dagen før. Det var også fin morgenmad med en masse forskelligt. Det var rigtig godt, så alle blev mætte. Vi spiste hurtigt og så afsted til lufthavnen. Det blev en lidt kaotisk og stressende tur til lufthavnen, for vi skulle have tanket benzin på bilen inden den skulle afleveres i lufthavnen og vi skulle tanke så tæt på lufthavnen som muligt.

Vi kom i lidt tidsnød til slut - men nåede heldigvis det hele - lige akkurat.

Vi fløj først til New York hvor vi spiste frokost på Mc Donalds - og Nicolas fik Sushi.

Vi ventede i ca. 3 timer før vi skulle på den lange flyvetur mod Bruxelles.
 

 
       

 

31. juli 2009

Så kom dagen hvor vi kom ombord på flyet fra New York til Bruxelles. Tidsforskellen er lidt sjov nu, for det er først på aftenen i New York men meget sent i Danmark.

Vi kom ombord på flyet og skulle koordinere hvordan vi fik spist og sovet. Det var lidt vigtigt at vi fik sovet så meget som muligt. Vi landede i Bruxelles kl. 7.00 og skulle så holde os vågen til om aftenen.

Det lykkedes Oscar at holde sig vågen stort set hele turen hjem. Han fik lige sovet ca. 1 time i starten af flyveturen - og det var så det. Da vi sagde god nat i flyveren - ja så sad han og kartede rundt i sædet, skubbede og asede og masede over mod Lene. Så Lene fik stort set slet ikke sovet hele vejen hjem.

Amalie, Oliver og Nicolas fik heldigvis sovet.

Endelig nåede vi til Bruxelles - ud af flyveren og igennem hele lufthavnen og til sikkerhedstjek. Amalie blev stoppet og bedt om at gå til side og blev visiteret af en dame. De fandt ikke noget men mente at det måske kunne være hendes ur. Men sikke et show at komme igennem alt det sikkerhed. Af med sko, bælter, pc'er særskilt og flydende væsker. Og så klumper man helt sammen bagefter når man skal have alle sine ting igen.

Vi købte lidt mad i lufthavnen, selvom vi havde fået lidt ombord på flyveren. Men vi var efterhånden blevet så trætte af blåbærmuffins til morgenmad, så vi trængte til noget andet. Men vi sparede lidt på pengene - for Bruxelles er altså et dyrt sted at handle.

 

Vi ventede et par timer i lufthavnen og måtte sidde stand-by på en bænk. Vi vidste ikke hvilken gate vi skulle til - og i Bruxelles oplyser de det først ca. 45 min. før afgang. Ikke så smart. Man gider jo ikke bevæge sig i den anden ende af lufthavnen til højeste nummer gate hvis det så bare er i den lave ende af talrækken.

Da vi ankom til København kom vi forholdsvis hurtigt ud af lufthavnen med vores 10 stykker bagage.

Familien stod og ventede på os med flag - det var dejligt. De havde været så søde at køre vores bil til lufthavnen, så vi fik lov til at køre i vores egen bil hjem. Vi kunne slet ikke kende vores lille mini-put bil da vi så den i lufthavnen. Nu havde vi i 5 uger været vant til en kæmpe stor bil. Det var vores egen også inden vi tog hjemmefra - men nogen må have skrumpet den imens vi var væk :-)

Vi var drøntrætte da vi kom hjem. Familien kom hjem til os senere og vi spiste aftensmad sammen.

Kl. 20 var det sengetid for Lene - der var hun helt dårlig af træthed. De andre fulgte efter kort tid efter.

 

       
       

 

 

» USA 2009
 
- Rejsedagbogen
- Kort
- Billeder
- Budget
   

 Turplan 
» 29. juni - Chicago
» 30. juni - Wisconsin
» 1. juli - Minnesota
» 2. juli
» 3. juli
» 4. juli
» 5. juli
» 6. juli - Las Vegas
» 7. juli
» 8. juli
» 9. juli - Bishop
» 10. juli - Yosemite
»

11. juli

» 12. juli - San Fransisco
» 13. juli
» 14. juli
» 15. juli - Cayucos
» 16. juli - Los Angeles
» 17. juli
» 18. juli
» 19. juli
» 20. juli - Miami
» 21. juli
» 22. juli
» 23. juli - Sanibel
» 24. juli
» 25. juli
» 26. juli - Orlando
» 27. juli
» 28. juli
» 29. juli
» 30. juli - New York
» 31. juli